У КМДА планують добудувати 11 000 квартир банку «Аркада» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА планують добудувати 11 000 квартир банку «Аркада»

Нерухомість
1697
Меморандум з КМДА та новим забудовником дасть можливість добудувати 11 тисяч незавершених квартир.
Про це заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив під час наради Міжвідомчої робочої групи з питань сприяння постраждалим інвесторам у добудові об’єктів незавершеного житлового будівництва.
«Маємо позитивну новину, яка стосується групи вкладників банку „Аркада“. Разом із забудовником-компанією „Столиця“ та КМДА до 5 лютого планується підписати меморандум, за яким розпочнеться велика робота — добудувати більше 11 тисяч квартир», — зазначив Геращенко.
Антон Геращенко повідомив, що наразі у МВС розглядається можливість направлення коштів в об’єкти незавершеного житлового будівництва.
«Такі проєкти підходять нам за ціною та розташуванням і в подальшому поліцейські та рятувальники зможуть отримати власне житло за лізинговою програмою МВС», — зазначив він.
Окремо, під час наради було розглянуто питання енергозабезпечення об’єктів незавершеного житлового будівництва.
За словами заступника міністра, з керівництвом ДТЕК було досягнуто домовленості щодо посилення співпраці з кооперативами, які були кинуті забудовниками напризволяще.
«Є перші відгуки від керівників кооперативів, що ДТЕК допомагає в рамках законодавства. Проте ми не можемо вимагати від приватної компанії за власний рахунок будувати електромережі. Ми знаємо позитивний досвід „Східної Брами“, де люди зібралися (майже 900 квартир) і вирішили проблему по підключенню», — додав Антон Геращенко.
Заступник міністра також повідомив, що найближчим часом планує зустріч з постраждалими інвесторами харківських ЖК.
Нагадаємо, МВС розширило географію допомоги потерпілим громадянам, яких ошукали забудовники. До робочої групи приєдналися вкладники житлових комплексів «Новий дім на Ньютона» та «Ковчег», що розташовані у місті Харків.

Довідка Finance.ua:

  • 12 серпня 2020 року постановою Кабміну була створена робоча група. Співголовами Міжвідомчої робочої групи є перший заступник міністра розвитку громад та територій Василь Лозинський та заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.
  • На першому засіданні учасники групи домовились напрацювати нову законодавчу базу, яка вирішить відразу дві проблеми — гарантування захисту інвесторам вкладених у будівництво коштів та добудову закинутих об’єктів.
  • Також правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо фінансових махінацій керівництва банку «Аркада».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас