Від чого залежить вартість доставки газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від чого залежить вартість доставки газу

Енергетика
1025
Вартість технологічного газу є найбільшою складовою вартості доставки.
Про це пише 104.UA.
Щоб газ рухався по газопроводах до споживачів, ми постійно підтримуємо у мережах необхідний тиск. Для цього необхідний технологічний газ, який закуповують за ринковою ціною.
В тарифі на 2020 рік ціна цього газу становить 3850 грн за тис. куб м. А в новому тарифі вона має становити 5850 грн за тис. куб м. і відображена в оновленому тарифі для облгазів.
З 2014 року і дотепер, зважаючи на соціально-економічну ситуацію в країні, НКРЕКП закладала в тариф для операторів ГРМ витрати на технологічний газ в заниженому обсязі.
У 2021 році вперше за останні шість років виробничо-технічні витрати (ВТВ) газорозподільних компаній приведені у відповідність до європейських стандартів і становитимуть у структурі тарифу близько 40%.
Раніше уряд ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України. Така ціна буде діяти на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 січня 2021 року ціни на комунальні послуги в Україні різко зросли, що викликало хвилю невдоволення серед українців — почалися протести. Вчора під стінами Запорізької облради відбувся мітинг проти підвищення тарифів на компослуги. Протестувальники, зокрема, вимагали зниження цін на газо- і електропостачання, а також — відставки уряду Дениса Шмигаля.
  • Нагадаємо, голова уряду Денис Шмигаль назвав 8 кроків, які сприятимуть зменшенню тарифів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас