Пів мільйона киян можуть безкоштовно отримати вакцину від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пів мільйона киян можуть безкоштовно отримати вакцину від коронавірусу

Казна та Політика
1014
Київ веде переговори з кількома виробниками про закупівлю вакцини для столиці.
Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.
«Столична влада веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу. Я використовую всі свої іноземні контакти та зв’язки для того, щоб забезпечити киян вакциною. Йдеться про те, щоб закупити для Києва 1 мільйон доз препарату для вакцинації 500 тисяч киян», — сказав Віталій Кличко.
Він підкреслив, що столиця готова закупити вакцину за кошти міського бюджету. Адже поки в Україну жодна з вакцин не надійшла. А Київ — багатомільйонне місто, де вірус розповсюджується найбільшими темпами.
Віталій Кличко зазначив, що у столиці готова інфраструктура для проведення вакцинації: є обладнання для зберігання вакцини, кабінети щеплень, а фахівцям централізовано проведуть відповідні навчання.
«Місто закупатиме вакцину напряму, у виробників. Вакцина, яку придбає столиця, буде застосовуватися виключно безкоштовно і для визначених категорій людей. Як тільки ми підпишемо контракт, я одразу поінформую про це киян, громадськість. А сьогодні я подаю на розгляд депутатів проект рішення про внесення змін до програми „Здоров’я киян“ на 2021 рік, яке дозволить за рахунок міського бюджету закупити вакцину та вакцинувати зазначені категорії киян», — сказав мер Києва.
Він у прямому ефірі, під час брифінгу, підписав розпорядження про відповідний проект рішення.
«Ми повинні невідкладно ухвалити це рішення, щоб не зволікати з оплатою, як тільки буде підписаний контракт. Щоб Київ якнайшвидше отримав вакцину», — наголосив Віталій Кличко.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr &#129 323;
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас