Степанов розповів, коли вакцина від COVID-19 з'явиться на комерційному ринку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Степанов розповів, коли вакцина від COVID-19 з'явиться на комерційному ринку України

Казна та Політика
485
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов прогнозує, що на комерційному ринку легальна вакцина від COVID-19 з’явиться до літа.
Про це він сказав в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
«Якщо говорити про появу вакцини від коронавірусної хвороби на комерційному ринку в достатній кількості, думаю, що до літа з’являться легальні поставки вакцини», — заявив Степанов.
За його словами, національний план вакцинації від COVID-19 передбачає, що всі громадяни України будуть вакциновані за державний кошт. Цей план складається з п’яти етапів.
Почнуть вакцинацію з медичних працівників, літніх людей і тих, хто знаходиться в групі ризику. З кожним етапом вакцинації охоплення людей зростатиме.
Міністр повідомив, що на п’ятому етапі планують вакцинувати людей, які не потрапляють в групу ризику ні за віковою, ні з професійного показниками і не мають супутніх захворювань.
Вакцинувати людей з п’ятої групи будуть в кінці 2021 — початку 2022 року. Якщо людина бажає вакцинуватися раніше, то вона зможе придбати вакцину на комерційному ринку.

Довідка Finance.ua:

  • Україна продовжує вести переговори про постачання вакцин від коронавірусу з США. Міністерство охорони здоров’я проводить переговори з компаніями Pfizer, Moderna і Johnson&Johnson.
  • В Україні 43% населення готові вакцинуватись від COVID-19 за умови, якщо щеплення буде безкоштовним, не готові – 52%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас