За скільки часу українці можуть назбирати на власне житло (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За скільки часу українці можуть назбирати на власне житло (опитування)

Нерухомість
19909
Мати власне житло — чи не найзаповітніша мрія багатьох українців, адже назбирати на квартиру в наш час не так просто. За словами президента Конфедерації будівельників України Льва Парцхаладзе, кожний 7-й українець не має власного житла, а на одного українця припадає 24 кв. м житла.
Finance.ua вирішив дізнатись у читачів, скільки часу, на їхню думку, необхідно для того, щоб назбирати на власну домівку.
Як засвідчили результати опитування, за 1−3 роки можуть назбирати на своє житло 10% наших читачів. За період 3−10 років назбирають на власне житло 27%. А 38% зможуть назбирати на власну квартиру більше ніж за 10 років. На жаль, 25% відповіли, що не зможуть назбирати на власне житло й за все життя.
Цікаво, скільки зараз коштує житло в столиці? За даними порталу Столична нерухомість, у грудні 2020 року середня вартість квартир на вторинному ринку житлової нерухомості Києва склала 42 846 грн/кв.м. У новобудовах середня вартість — 31 238 грн/кв.м.
Доступна іпотека. У грудні минулого року міністр фінансів Сергій Марченко підписав статут «Української фінансової житлової компанії», що буде забезпечувати роботу ринку іпотечного кредитування. Так, в уряді обіцяють, що вже в цьому році іпотека буде під 7%. Низька ставка буде діяти протягом усього строку кредиту — до 20 років.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог

Портрет позичальника. Вже навіть розроблено портрет позичальника, якому з високою ймовірністю дадуть іпотеку без додаткової застави та з мінімальним першим внеском. Це повинна бути сім’я з дітьми, де працюють обоє батьків з білою зарплатою, віком 30−50 років. Кредитний платіж має складати максимум половини (а краще третини) сукупного доходу сім’ї. Кредитна історія має бути без невиплачених позик або прострочених платежів.

Довідка Finance.ua:

  • За даними дослідження Global House Price Index компанії Knight Frank, Україна входить до ТОП-10 країн з найбільш помітним зростанням цін на житло.
  • За даними Державної служби статистики, у IV кварталі 2020 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року ціни на квартири в Україні зросли в середньому на 8,4%. За рік ціни на квартири на первинному ринку виросли на 6,1%, на вторинному — на 9,7%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас