Терміни впровадження накопичувальної пенсійної системи — Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терміни впровадження накопичувальної пенсійної системи — Шмигаль

Казна та Політика
869
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розраховує, що закон про впровадження в Україні накопичувального рівня пенсійної системи буде ухвалено вже в 2021 році.
Про це він розповів в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
“Ми з Міністерством соціальної політики повністю розробили стратегію введення накопичувальної пенсійної системи. Ми її обговорили і узгодили всі нюанси з профільним комітетом Верховної Ради. Зараз це питання перебуває в законодавчій площині. Відповідний проект закону підготовлений, будемо просити парламентаріїв прийняти його якомога швидше, щоб цього року цю накопичувальну пенсійну систему було впроваджено”, – сказав Шмигаль.
Прем’єр підкреслив, що Україна потребує впровадження накопичувальної пенсійної системи та вважає неприйнятним, що за 30 років незалежності цього так і не було зроблено.
“Ще одним злочином, на мій погляд, є відсутність в Україні цивілізованого фондового ринку. Є презентація, підготовлена ​​Національною комісією з цінних паперів і фондових ринків спільно з USAID, ЄБРР і Американською торговою палатою. Вони готові виділити фінансування. Там величезний масштаб роботи”, – додав він.
За словами Шмигаля, найближчим часом буде підписано меморандум, після чого почнеться його впровадження. “Ми хочемо, щоб нормальний фондовий ринок запрацював через рік. Але там маса законодавчої роботи. Тому, з урахуванням всіх нюансів бюрократії, для повноцінної роботи може знадобитися три роки”, – констатував прем’єр.

Довідка Finance.ua:

  • Кабмін схвалив проект закону про накопичувальну професійну пенсійну систему. Таке розпорядження прийнято на засіданні 18 листопада. Проект стосується працівників, зайнятих на шкідливих підприємствах.
  • Впровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні, за якою роботодавець платить удвічі більше від працівника, буде плавним.
  • Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що коли уряд введе обов’язкову накопичувальну пенсійну систему, то пенсійні накопичення будуть вкладати в землю, цінні папери та інші інструменти.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас