Уряд продовжив дію Держпрограми з забезпечення молоді житлом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд продовжив дію Держпрограми з забезпечення молоді житлом

Особисті фінанси
562
Уряд України своїм рішенням подовжив дію Державної програми з забезпечення молоді житлом до 2023 року. Адміністрування програми молодіжного житлового кредитування здійснює Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.
Про це йдеться на сайті фонду.
Мета. Рішення Уряду створює законодавче підґрунтя для забезпечення власним житлом молодих родин по всій країні на значно більш вигідних умовах, ніж ті, що пропонують банківські установи. Наступним кроком до досягнення цієї цілі повинно стати фінансування молодіжної житлової програми у межах, передбачених бюджетними запитами Держмолодьжитла.
Проблема забезпечення молоді житлом залишається однією з найбільш актуальних для України, її невирішеність є однією з причин міграції української молоді за кордон. Адже більшість молодих родин не мають економічної можливості без підтримки держави отримати доступ на ринок житла. За даними Держстату, на квартирному обліку в місцевих органах влади перебувають понад 657 тисяч громадян, з них більше 68 тисяч – молодь.
На 1.07.2020 р. у відкритих реєстрах Держмолодьжитла зареєстровано 7513 заяв громадян для участі у Державній програмі забезпечення молоді житлом на 2013-2020 рр.
Результати програми. Протягом 2013-2020 рр. (станом на 1 липня 2020 р.) відповідно до Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2020 рр. було профінансовано 1 млрд 10,6 млн грн, у тому числі із державного бюджету – 317,6 млн грн, із місцевих бюджетів – 693 млн грн.
За рахунок цих коштів видано 2237 пільгових довгострокових кредитів молодим сім’ям і одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла.
Водночас зауважимо, що у 2015-2020 рр. видатків на житлове кредитування молоді із загального фонду державного бюджету України передбачено не було. Фінансування програми здійснювалося за рахунок коштів місцевих бюджетів і спеціального фонду держбюджету (статутного капіталу Держмолодьжитла).

Довідка Finance.ua:

  • У Державній іпотечній установі розповіли про переваги і недоліки фінансового лізингу на житло. Детальніше про це – за посиланням.
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у листопаді 2020 року змінив умови програми реструктуризації, що зробить її ще більш економічно вигідною для позичальників, які мають кредит, забезпечений іпотекою, – будинком, квартирою чи іншою нерухомістю.
До речі, щоб не чекати роками і не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви хочете зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог з іпотеками.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас