МАУ попросила президента Зеленського про допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ попросила президента Зеленського про допомогу

Фондовий ринок
2989
МАУ звернулася до президента України Володимира Зеленського з проханням допомогти отримати фінансування і відтермінувати сплату боргів.
«На жаль, українська влада не ввела жодних заходів з підтримки авіаційної галузі до сьогоднішнього дня. МАУ, втративши будь-яку надію на діалог з органами виконавчої влади та профільним міністерством, звертається до вас, пане президенте», – йдеться в заяві авіаперевізника.
МАУ попросила Зеленського доручити уряду негайно розробити програму дій з надання їй поворотної фінансової допомоги у вигляді позики або стабілізаційного кредиту для виплати зарплати працівникам.
Також авіакомпанія очікує, що Мінінфраструктури з Мінфіном проведуть переговори про розстрочення виплати боргів МАУ перед державними підприємствами – аеропортом Бориспіль і «Украерорухом».
«МАУ, як і інші авіаперевізники України, вимагають негайних заходів щодо державної підтримки, які дозволять їм вижити до моменту відновлення попиту і можливостей для виконання міжнародних авіаційних перевезень», – йдеться в зверненні авіакомпанії.
За даними МАУ, через поточну кризу на ринку вона скоротила обсяг перевезень на 85% в порівнянні з 2019 роком і вже звільнила тисячу співробітників. Зараз готується проект про скорочення ще 140 пілотів.
Значне відновлення маршрутної мережі МАУ планує з квітня 2021 року, сподіваючись на виконання 64% обсягів перевезень 2019 року.

Довідка Finance.ua:

  • Компанія раніше скаржилася, що уряд не компенсував повернення українців додому на початку карантину.
  • Раніше повідомлялося, що МАУ в жовтні 2020 року виконала без затримок 92,7% рейсів, тоді як у SkyUp аналогічний показник склав 91%.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас