За який період здійснюється обчислення заробітної плати при призначенні пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За який період здійснюється обчислення заробітної плати при призначенні пенсії

Казна та Політика
52434
Порядок визначення зарплати (доходу) для обчислення пенсії врегульовано статтею 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про зарплату первинними документами або в разі якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше як 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується зарплата за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 30 червня 2000 року незалежно від перерв.
Нагадаємо, проектом закону №4408 передбачається запровадити накопичувальну професійну пенсійну систему для окремих категорій осіб віком до 35 років (станом на 1 липня 2021 р.) із числа зайнятих на роботах за Списком № 1 і Списком № 2 (списки важких професій) та деяких інших категорій осіб, які мають право на пільгове пенсійне забезпечення.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів планує в 2021 році індексацію пенсій і доплати для пенсіонерів, старших за 75 років у той час, як пенсії в Україні будуть призначати по-новому. Також заплановано впровадження накопичувальної пенсійної системи.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас