Рада схвалила допомогу з часткового безробіття не лише в період пандемії COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада схвалила допомогу з часткового безробіття не лише в період пандемії COVID-19

Казна та Політика
566
Парламентарі ухвалили за основу урядовий законопроєкт щодо надання допомоги по частковому безробіттю не лише в період карантину через пандемію коронавірусу, а і у випадку подібних обмежень через інші захворювання у майбутньому.
Відповідне рішення підтримали 292 народних депутатів України.
Проєктом закону №3010а пропонується внести зміни до ЗУ “Про зайнятість населення”, які передбачають можливість надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину не лише у період карантину, встановленого урядом з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, а й у випадку встановлення подібних обмежень у зв’язку з іншими захворюваннями в майбутньому.
Також передбачається надати право Кабінету міністрів України визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, її розмір, строки надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Довідка Finance.ua:

  • Центр зайнятості упродовж трьох робочих днів після подання роботодавцем відповідних документів ухвалює рішення щодо надання допомоги з часткового безробіття в період карантину.
  • Допомога із часткового безробіття на період карантину може виплачуватися ФОПам, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами, тобто сплачували єдиний соціальний внесок.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас