МВФ повідомив про перспективи траншу для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ повідомив про перспективи траншу для України

Казна та Політика
1312
Подальша реалізація програми Stand-By для України, зокрема виділення наступних траншів, залежатиме від імплементації Києвом реформ, виконання зобов’язань та інших цілей, передбачених Меморандумом за цією програмою.
Такий коментар озвучив директор Європейського департаменту Фонду Альфред Каммер.
“Упродовж останніх кількох місяців ми дуже тісно співпрацюємо з (українським – ред.) урядом щодо імплементації реформ, але також щодо їхніх зобов’язань за Меморандумом та досягнення цілей, встановлених у програмі. Ми тісно взаємодіємо з ними щодо виконання та дотримання цих зобов’язань, і ця взаємодія продовжуватиметься”, – зауважив представник Фонду.
Таким чином, глава Європейського департаменту МВФ відповів на прохання прокоментувати можливість отримання Україною наступних траншів Фонду до кінця нинішнього року, про що неодноразово заявляли в Києві.
За словами Каммера, у МВФ усвідомлюють, що програма Stand-By націлена на підтримку макроекономічної стабільності в Україні, реагування на коронакризу, але також на “реалізацію цілого ряду реформ, що мають бути проведені протягом 18-місячного періоду”.
Нагадаємо, 9 червня нинішнього року виконавча рада МВФ затвердила програму кредитування Stand-By для України, яка передбачає фінансування в розмірі 5 млрд дол. терміном на 18 місяців. Перший транш у розмірі 2,1 млрд дол. був виділений одразу. Для отримання наступних виплат Україна має виконати умови МВФ щодо проведення реформ та виконання цілей укладеного Меморандуму.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялось, що у Зеленського не погодилися з прогнозом МВФ і розповіли, що буде з економікою України. Заступник голови Офісу президента Володимира Зеленського Юлія Ковалів заявила, що влада не згодна з прогнозом МВФ про падіння ВВП України в 2020-му на 7%. При цьому вона додала, що, за їхніми оцінками, економіка впаде в поточному році всього на 4,8%.
  • Аналітики інвестбанку Morgan Stanley зазначали: “Поточна програма з МВФ уже йде з порушенням графіка ще до першого її перегляду”. Morgan Stanley нагадує, що ця ситуація є типовою для України: п’ять попередніх програм із фондом були профінансовані лише на 40%.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас