У Зеленського не погодилися з прогнозом МВФ і розповіли, що буде з економікою України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського не погодилися з прогнозом МВФ і розповіли, що буде з економікою України

Казна та Політика
1907
Заступник голови Офісу президента Володимира Зеленського Юлія Ковалів заявила, що влада не згодна з прогнозом МВФ про падіння ВВП України в 2020-му на 7%. При цьому вона додала, що, за їхніми оцінками, економіка впаде в поточному році всього на 4,8%.
Про це Юлія Ковалів розповіла в ефірі “Свободи слова” 19 жовтня.
“7% – прогноз МВФ про падіння ВВП в 2020-му. Але хочу нагадати, що ще в квітні МВФ давав дещо гірший прогноз для України. Якщо ми подивимося на статистику останніх п’яти років, МВФ в більшості випадків досить песимістично оцінює темпи зростання економіки. Насправді, цього року, за оцінками Міністерства економіки, те, що стало основою макроекономічного прогнозу для підготовки бюджету, ми оцінюємо, що падіння ВВП буде не більшим, ніж 4,8%”, – сказала Ковалів.
Міжнародний валютний фонд поліпшив оцінку падіння ВВП України в 2020 році до 7,2%. У червневому прогнозі попереджали про 8,2% обвал.
Згідно зі Всесвітнім економічним прогнозом МВФ, підвищено також очікування зростання економіки України в 2021 році – з 1,1% до 3%, а в 2025 році МВФ прогнозує зростання ВВП України на 4%.
У червні в МВФ заявили, що падіння ВВП України за підсумками квітня 2020 року складе 8,2%. Зростання зарплат за підсумками року рекордно знизиться.
В Україні державний борг досяг позначки 2,3 трлн грн. Проєкт бюджету на 2021 рік розрахований з урахуванням величезного дефіциту, який знову доведеться покривати новими боргами.

Довідка Finance.ua:

  • Міжнародний валютний фонд оновив прогноз щодо курсу гривні до долара на період до 2025 року. Прогноз покращено порівняно з даними за червень.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас