Держбюджет-2021: Кабмін спростував найпоширеніші фейки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держбюджет-2021: Кабмін спростував найпоширеніші фейки

Казна та Політика
893
Уряд вчасно розробив і подав проект Держбюджету-2021, і наразі документ перебуває на розгляді у Верховній Раді. Та навколо кошторису точиться багато розмов. Тож у Кабміні вирішили розвіяти 10 найпопулярніших міфів про Держбюджет можливостей.
Про це йдеться у повідомленні відомства.
Перш за все, за оприлюдненими даними, уряд не збирається зменшувати обсяг субсидій. Крім того, пенсії продовжуватимуть індексувати – на них виділили рекордні 323 млрд грн.
Держбюджет-2021: Кабмін спростував найпоширеніші фейки
Ще один важливий пункт – видатки на уряд, ОП та Парламент будуть меншими, ніж у минулі роки. А кошти на протидію коронавірусу спрямують напряму міністерствам без створення фондів.
Раніше Finance.ua повідомляв, що законопроєкт про Державний бюджет України на 2021 рік не передбачає спрямування коштів на створення та фінансування в державі окремого фонду для боротьби з COVID-19. Про це заявляв Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, 15 вересня проєкт бюджету був зареєстрований у Верховній Раді, а 18 вересня парламент прийняв документ в роботу. Основні показники проєкту можна переглянути за посиланням.
  • Раніше повідомлялось, що після представлення Кабміном у Раді проєкту держбюджету-2021, нардепи від різних фракцій та груп розкритикували документ, назвавши його, зокрема, “утопією” і “катастрофою” і заявили про необхідність доопрацювання.
  • До законопроекту про державний бюджет на 2021 рік надійшла 2451 правка від народних депутатів, якщо врахувати всі – на це піде 3 бюджети.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас