Ціни на газ будуть нижчими, ніж у минулому опалювальному сезоні - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на газ будуть нижчими, ніж у минулому опалювальному сезоні - Мінфін

Енергетика
8422
В українському уряді прогнозують, що ціни на газ в нинішньому опалювальному сезоні будуть нижчими, ніж у минулому. І загалом там вважають, що з опалювальним періодом немає складнощів.
Про це в інтерв’ю thepage.ua розповів міністр фінансів Сергій Марченко.
За його словами, на ринку вже з’явилося більше постачальників газу і є можливість вирішувати, з ким краще працювати.
“Я сказав би, що на ринку газу немає монополії, а є можливість вибирати. Є ринок і ринкова ціна. Але зараз ринкова ціна на газ нижча, ніж була в минулому опалювальному сезоні”, – зазначив Марченко.
Він також підкреслив, що ціни на газ не будуть різко підвищуватися.
“Ми на цей опалювальний сезон прогнозуємо низький рівень цін – нижче, ніж минулого року, якщо вважати в цілому”, – додав міністр.

Довідка Finance.ua:

  • З відкриттям ринку газу постачальники в Україні конкурують, пропонують населенню вигідніші умови, борються за споживачів, вдосконалюючи якість сервісу й обслуговування. І хоча поки що конкуренція розгортається лише серед титанів, таких як державний «Нафтогаз», ЕГАЗ, на ринку з’являються інші компанії.
  • За прогнозами експертів, українцям доведеться більше платити за комунальні послуги. У цьому році чинності набувають нові тарифи і правила розрахунку з постачальниками.
  • За прогнозом голови правління “Нафтогазу України” Андрія Коболєва, ціни на газ в Україні впадуть майбутньої зими. При цьому вони виявляться нижчими, ніж на європейських ринках, де паливо вже подорожчало до максимумів з початку року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас