Для українців взимку подешевшає газ – Коболєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для українців взимку подешевшає газ – Коболєв

Енергетика
5681
Ціни на газ в Україні впадуть майбутньою зимою. При цьому вони виявляться нижчими, ніж на європейських ринках, де паливо вже подорожчало до максимумів з початку року.
Такий прогноз озвучив голова правління “Нафтогазу України” Андрій Коболєв.
Зазвичай ринкові ціни на газ ростуть перед початком і під час опалювального сезону та падають навесні-влітку. Але, на думку Коболєва, ситуація в цьому році інша. Він нагадав, що в газосховищах знаходиться рекордний обсяг газу, і “незвичність рекорду”, за його словами, пояснюється тим, що більша частина палива належить приватним гравцям.
“Якщо весь цей обсяг попрямує українським, а також європейським споживачам, то велика ймовірність, що побачимо цінові зрушення, і ціни для українських споживачів будуть нижче, ніж на європейських ринках” , – роз’яснив Коболєв.

Довідка Finance.ua:

  • “Нафтогаз” домовився з банком ПУМБ про укладення контрактів на постачання газу побутовим споживачам (населенню).
  • Дефіциту палива у цьому опалювальному сезоні не буде. У вітчизняних підземних сховищах накопичили рекордні обсяги газу – 28 млрд кубометрів. Однак ціна на газ узимку може коливатися – услід за попитом.
  • Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” встановила ціну на природний газ для побутових клієнтів в жовтні 2020 року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас