Як повернути депозит у разі заміни паспорта (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як повернути депозит у разі заміни паспорта (інфографіка)

Кредит&Депозит
2480
Що робити вкладнику в разі заміни паспорта, дані якого зазначені в договорі з неплатоспроможним банком, щоб отримати відшкодування коштів за вкладом, розповідають у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб.
“Бувають ситуації, коли документи, що посвідчують особу, зокрема паспорт, підлягають заміні – чи-то через втрату, чи-то через закінчення терміну дії (у випадку з ID-картками), чи-то через зміну прізвища, наприклад після укладення шлюбу, чи-то з інших причин”, – ідеться в повідомленні.
Щоб отримати відшкодування коштів за вкладом, необхідно письмово звернутись до Фонду та надати пакет документів.
Які документи потрібно надати:
  • підписану заяву про зміну реквізитів документів для отримання гарантованої суми відшкодування із зазначенням фактичного місця проживання та дати подання;
  • копію ІПН;
  • засвідчену особистим підписом копію нового паспорта або іншого документа, що посвідчує особу;
  • оригінал або нотаріально засвідчену копію довідки про заміну паспорту та, у разі зміни прізвища, імені, по батькові копію документа про цю зміну (наприклад свідоцтво про шлюб/розірвання шлюбу, свідоцтво про зміну імені тощо).
За роки існування Фонд уже виплатив вкладникам неплатоспроможних банків гарантоване державою відшкодування на загальну суму понад 94 млрд грн.
Гарантії Фонду поширюються на кошти фізичних осіб і ФОП, розміщені на депозитах і поточних рахунках. Гранична сума відшкодування в Україні сьогодні становить 200 000 грн незалежно від кількості рахунків у вкладника в одному банку.
Як повернути депозит у разі заміни паспорта (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Голова Національного банку Кирило Шевченко пропонує скасувати податок на доходи за депозитами фізичних осіб.
  • На тлі зниження девальваційних очікувань та низької інфляції банки ще мають запас для зниження гривневих ставок за строковими депозитами.
  • Гарантії за вкладами у банках однозначно потрібно піднімати. 600 тис. грн – адекватна сума. Однак зараз держава гарантує повернути 200 тис. грн. Про це розповіла Марія Репко з Центру економічної стратегії.
Ви можете отримувати більше з вашого депозиту. Finance.ua домовився з банками, щоб ви могли отримати «Бонус до депозиту». Вигідну надбавку до відсотку можна оформити в три кроки.

Отримати бонус до депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас