В Нацбанку пропонують скасувати податок на доходи за депозитами фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Нацбанку пропонують скасувати податок на доходи за депозитами фізосіб

Кредит&Депозит
4243
Голова Національного банку Кирило Шевченко пропонує скасувати податок на доходи за депозитами фізичних осіб.
Про це він заявив в інтерв’ю zn.ua.
«Однією з моїх пропозицій цього року до уряду було скасування податку на доходи за депозитами фізосіб. На жаль, у Мінфіну ця пропозиція не знайшла відгуку. Причини абсолютно зрозумілі», – розповів голова НБУ.
За словами Шевченка, регулятор повернеться до цього питання.

Податок на депозит 2020 👛

«У більшості країн інвестиційних інструментів в арсеналі фізичних осіб значно більше, в Україні ж це або депозити, або ОВДП і крапка. Ще є нерухомість, яка не є інвестиційним інструментом, але виступає реальною альтернативою першим двом. З огляду на нинішню ситуацію хотів би повернути привабливість такого інвестиційного інструменту, як депозити. Річ у тім, що коли у нас відсоткові ставки були на рівні 25%, це оподаткування доходу не було настільки значущим. Сьогодні, коли дохідність за депозитами, особливо валютними, знизилася, це оподаткування має суттєвий вплив на перерозподіл фінансових ресурсів», – пояснив голова НБУ.
Окрім цього, Шевченко наголосив, що підтримує ідею перезапуску фондового ринку в Україні, яку раніше озвучував прем’єр-міністр, через обмеженість фінансових інструментів.

Довідка Finance.ua:

  • У 2019 році Рада Національного банку України під час засідання надала рекомендацію Кабінету міністрів України, у якій закликала ініціювати скасування оподаткування відсотків за банківськими депозитами.
До речі, якщо ви вважаєте, що відсотки за вкладами в Україні не такі великі, переходьте за посиланням. Finance.ua допомагає заробляти більше на вкладах.

Отримати бонус до депозиту 💰

За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас