Рада Нацбанку запропонувала скасувати податок з депозитів та збільшити гарантовану суму вкладу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада Нацбанку запропонувала скасувати податок з депозитів та збільшити гарантовану суму вкладу

Кредит&Депозит
9817
Рада Національного банку України під час засідання надала рекомендацію Кабінету міністрів України, у якій закликала ініціювати скасування оподаткування відсотків за банківськими депозитами.
Про це написав голова Ради НБУ Богдан Данилишин у FACEBOOK.
“З метою залучення коштів населення до банківської системи (Кабінету міністрів) звернутися до Верховної Ради з пропозицією відмінити податок за відсотками по депозитних вкладах”, — йдеться у повідомленні.
Також у Раді Нацбанку рекомендували уряду зареєструвати у парламенті законопроєкт, яким суму банківського депозиту, яку гарантовано отримає вкладник у разі банкрутства банку, пропонують збільшити до 500 тисяч гривень.
Наразі держава гарантує вкладникам банків депозити в межах 200 тисяч гривень. Такі вклади клієнти банків можуть отримати навіть у разі, якщо банк збанкрутує. Їх виплатить Фонд гарантування вкладів.

Довідка Finance.ua:

  • Відповідно до чинного законодавства відсотки, які банки виплачують за депозитами населення, оподатковуються податком на доходи фізичних осіб (18%) та військовим збором (1,5%).
  • Раніше заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик повідомив, коли гарантована сума вкладів буде 600-800 тисяч грн.
До речі, якщо ви вважаєте, що відсотки за вкладами в Україні не такі великі, переходьте за посиланням. Finance.ua допомагає заробляти більше на вкладах.

Отримати бонус до депозиту 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас