Приховав нерухомість, авто і яхту. Творця антивірусу McAfee звинуватили в ухиленні від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приховав нерухомість, авто і яхту. Творця антивірусу McAfee звинуватили в ухиленні від податків

Світ
712
Американського мільйонера шотландського походження і засновника всесвітньо відомої компанії-виробника антивірусу McAfee Джона Макафі звинуватили в ухиленні від сплати податків і відмові подавати декларації.
Про це йдеться в релізі Департаменту юстиції США.
Його вже заарештували в Іспанії, де він чекає екстрадиції. У судовому позові фігурують п’ять випадків ухилення від сплати податків. По кожному з них підприємцю загрожує до п’яти років в’язниці.
“Згідно з обвинувальним висновком, Джон Макафі заробив мільйони доходів від просування криптовалют, консультаційної роботи, виступів та продажу прав на історію свого життя для документального фільму. З 2014 по 2018 роки Макафі, ймовірно, не здавав податкові декларації, незважаючи на отримання значного доходу з цих джерел”, – йдеться в повідомленні.
В обвинувальному висновку сказано, що Макафі, напевне, ухилився від сплати податків, спрямувавши свій дохід на банківські рахунки і рахунки обміну криптовалюти на імена номінальних утримувачів.
Обвинувальна сторона також стверджує, що мільйонер намагався приховати активи від Служби внутрішніх доходів (IRS), включаючи нерухомість, автомобіль і яхту, оформивши їх на інших осіб.
Про звинувачення на адресу Макафі повідомляє також прес-служба комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).
“Згідно зі скаргою SEC, Макафі просував кілька ICO (з англ. Initial coin offerings – первинне розміщення криптомонет, – ред.) у Twitter, нібито прикидаючись неупередженим і незалежним, незважаючи на те, що йому було виплачено понад $23 млн у вигляді цифрових активів за ці акції. Коли деякі інвестори запитали, чи платили йому за просування ICO, Макафі нібито заперечував отримання будь-якої компенсації від емітентів”, – кажуть у комісії.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас