В які строки сплачувати єдиний податок платникам 4 групи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В які строки сплачувати єдиний податок платникам 4 групи

Казна та Політика
378
Платники єдиного податку четвертої групи сплачують податок щоквартально протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового кварталу.
Про це нагадує Головне управління ДПС у Тернопільській області.
У яких розмірах сплачується податок:
  • у I кварталі – 10 відсотків;
  • у II кварталі – 10 відсотків;
  • у III кварталі – 50 відсотків;
  • у IV кварталі – 30 відсотків.
Зокрема, юридичні особи, реорганізовані шляхом приєднання або утворені протягом року шляхом злиття або перетворення у звітному податковому періоді, у тому числі за набуті ними площі нових земельних ділянок, вперше сплачують податок протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового кварталу, в якому відбулося таке обрання/перехід, в якому відбулося утворення, а надалі – у порядку, визначеному п. п. 295.9.2 п. 295.9 ст. 295 ПКУ.
Платники єдиного податку четвертої групи перераховують в установлений строк загальну суму коштів на відповідний рахунок місцевого бюджету за місцем розташування земельної ділянки.
Якщо граничний строк сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов’язання вважається операційний день, що настає за вихідним або святковим днем.

Довідка Finance.ua:

  • У системі податкового законодавства в Україні потребують реформування: оподаткування доходів фізичних та юридичних осіб; рента та екологічний податок, місцеві податки.
  • До 1 жовтня необхідно сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір за результатами річного декларування.
  • Міністерство фінансів не планує підвищувати податки для фізичних осіб-підприємців (ФОП), але має інші джерела для наповнення дохідної частини бюджету.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас