Гетманцев: у системі податкового законодавства треба реформувати три напрями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев: у системі податкового законодавства треба реформувати три напрями

Казна та Політика
592
У системі податкового законодавства в Україні потребують реформування: оподаткування доходів фізичних та юридичних осіб; рента та екологічний податок, місцеві податки.
Про це розповів в інтерв’ю УНН голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев.
“Я вважаю, що у нас в системі податкового законодавства (саме законодавства, а не правозастосування) не так багато проблем. Є три напрями, які треба дійсно реформувати, системно змінювати. Це оподаткування доходів фізичних і юридичних осіб. Ми повинні наблизити об’єкт, тобто дохід, до різниці між витратами та доходами, розширити випадки застосування податкової знижки, розширити інститут декларування і частково запровадити податок на виведений капітал”, – наголосив Гетманцев.
Він поділився, що мріє про об’єднання єдиного соціального внеску, військового збору та ПДФО з одночасним зменшенням навантаження на фонд оплати праці.
“Другий напрям – це реформування ренти та екологічного податку. Третє – це місцеві податки. Якщо з податками на землю у нас все більш-менш нормально, то з податками на нерухоме майно у нас зараз середньовіччя. Ми за метрами оподатковуємо нерухомість. Треба робити, як у розвинутих країнах: оподатковують вартість. Уже в Фонді держмайна є відповідна база. І треба попрацювати з різними місцевими зборами”, – додав Гетманцев.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас