Уряд планує заощадити 100 млрд гривень за рахунок єдиного реєстру соцвиплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд планує заощадити 100 млрд гривень за рахунок єдиного реєстру соцвиплат

Казна та Політика
550
Уряд України планує заощадити близько 100 мільярдів гривень шляхом створення єдиного реєстру одержувачів соціальних виплат. У цьому реєстрі будуть значитися всі люди, які отримують соціальні виплати.
Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на презентації стратегії цифрової трансформації соціальної сфери.
“Наше завдання як держави, щоб люди, які реально потребують соціальних виплат – для них вони росли, а ті люди, у яких яхти, бентлі, або вони живуть за кордоном – щоб вони не отримували соціальні виплати”, – сказав він.
Міністр пояснив проблеми з соціальними виплатами недостатнім обміном між реєстрами та неякісними, застарілими даними.
“Чому багато таких неякісних виплат? Тому, що немає достатнього обміну між реєстрами, неякісні та застарілі дані. Ми будемо створювати єдиний соціальний реєстр, де будуть значитися всі люди, які отримують соціальні виплати… Я сподіваюся, що через кілька років ми зможемо заощадити близько 100 мільярдів гривень”, – додав Федоров.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні перевірять отримувачів субсидій. Деяким українцям можуть припинити виплати.
  • Мінсоцполітики радить отримувачам субсидій та пільговикам інформувати про вибір нового поставника палива у зв’язку із відкриттям ринку природного газу для побутових споживачів.
  • Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у серпні 2020 року одержали 2,946 млн громадян.
  • Міністерство фінансів України скоротило витрати на субсидії в проекті Державного бюджету України на 2021 рік через підвищення мінімальної заробітної плати.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас