В Україні перевірять отримувачів субсидій: кого змусять повернути гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні перевірять отримувачів субсидій: кого змусять повернути гроші

Казна та Політика
1892
Деяким українцям можуть припинити виплати субсидій. 
Про це в ефірі “Сніданку з 1+1“ розповів радник міністра соціальної політики Микола Шамбір.
“Будуть припинені виплати тим, хто не подав деякі документи або приховав свої певні доходи чи статки для того, щоб отримати субсидію. Йдеться про припинення виплат або повернення тих сум, які були призначені неправомірно”, – розповів чиновник.
Якщо людина не мала права на субсидію, але користувалася нею, то гроші доведеться повернути, наголосив Шамбір. 
Утім, тут є винятки, каже представник Мінсоцполітики: “Щоб отримати субсидію, треба подати заяву і декларацію про свої доходи (до органів соцзахисту. – Ред.). Якщо помилився працівник служби, то у людини нічого не заберуть, бо помилилася не вона. Якщо ж людина неправильно подала документи, то вже справа інша. Якщо людина подає декларацію і забула про доходи - це вже не зовсім правомірна дія”.
За словами Шамбіра, наразі відомство проводить додаткові перевірки. Зокрема, дані податкової служби, аби отримати інформацію про всі доходи людини. 
“Минулого року ми перевірили отримувачів малозабезпечених сімей. Зараз будемо проводити ширшу перевірку тих, хто отримує субсидії”, – повідомив радник міністра соцполітики.

Довідка Finance.ua:

  • У 2021 році в Україні будуть по-новому розраховувати штрафи, пенсії та інші соціальні виплати. В тому числі, з 1 липня 2021 року базові величини для соцвиплат і для грошових стягнень пропонується встановити на позначці 2100 гривень.
  • Раніше у Мінсоцполітики анонсували перевірки одержувачів субсидій.
  • За даними Міністерства соціальної політики України, у липні 2020 року субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримали 2,934 мільйона громадян.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас