У Мінфіні дали прогноз щодо курсу долару на кінець року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні дали прогноз щодо курсу долару на кінець року

Валюта
3686
Курс долара до кінця року буде стабільний, а у наступному році середньорічний курс закладено на рівні 29,1 грн/$.
Про це міністр фінансів Сергій Марченко сказав в ефірі Еспресо.TV.
“Курс долара буде стабільний. В наступному році ми заклали 29,1 середньорічний, тобто десь в середньому курс долара буде саме такий”, – сказав Марченко.
Міністр нагадав, що в цьому році інфляція у бюджеті була закладена на рівні 11%, а курс долара – 30 грн.
“Бюджет ми виконуємо? – Виконуємо. Значить, і в наступному році знайдемо можливості для виконання”, – запевнив Марченко.
Нагадаємо, сьогодні, 18 вересня Кабмін представив у Раді проєкт держбюджету-2021, нардепи від різних фракцій та груп розкритикували документ, назвавши його, зокрема, “утопією” і “катастрофою” і заявили про необхідність доопрацювання.

Довідка Finance.ua:

  • Як раніше повідомляв голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин, курс долара до гривні на міжбанківському валютному ринку зріс до 28 гривень через девальваційні очікування. Бізнес укладає угоди з поставками валюти наперед.
  • Керівник департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Сергій Ніколайчук прогнозує девальвацію гривні в перші осінні місяці.
  • За прогнозом прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, курс долара в Україні до кінця 2020 року буде зберігатися на рівні 27-28 грн за долар. Кажучи про те, яким буде курс долара в 2021 році, глава уряду відповів, що він очікується на рівні 29 гривень.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас