Huawei: HarmonyOS досягла розвитку 70-80% від рівня Android і незабаром з'явиться на смартфонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei: HarmonyOS досягла розвитку 70-80% від рівня Android і незабаром з'явиться на смартфонах

Технології&Авто
430
Компанія Huawei анонсувала другу версію своєї операційної системи HarmonyOS. Попутно вона розповіла про свої плани інтегрувати її в більш широкому спектрі пристроїв, включаючи смартфони.
HarmonyOS – це стратегічно важливий проект для Huawei, бо він може забезпечити підтримку компанії, яка опинилася під ударом американських санкцій. Обмеження уряду США забороняють китайському телекомунікаційному гіганту вести справи з американськими компаніями і використовувати в своїх продуктах американські технології. Наразі Huawei змушена постачати свої смартфони з ОС Android, але без мобільних сервісів Google, що підриває екосистему додатків і функціональність для користувачів за межами Китаю.
За словами генерального директора Consumer BG Huawei Юй Чендонга, китайський технологічний гігант готовий і до інших гірших сценаріїв. Harmony OS в своєму розвитку вже наблизилася до 70-80% рівня системи Android. Це дозволяє компанії вже починати впроваджувати її в смартфонах, щоб замінити Android. Таким чином, китайський гігант намагається переконати громадськість у тому, що її альтернативна операційна система вже майже завершена і її екосистема може конкурувати з рішеннями Google і замінити їх на глобальних ринках.
Розробникам вже стала доступна бета-версія HarmonyOS 2.0 SDK. Хоча спочатку вона підтримує тільки розумні годинники, автомобільні інформаційно-розважальні системи і телевізори, в подальшому також планується випустити версію SDK і для смартфонів. Очікується, що вона з’явиться в грудні 2020 року, а готові смартфони під управлінням HarmonyOS – вже в наступному році.
Huawei також запускає проект OpenHarmony, який дозволяє розробникам використовувати версію ОС з відкритим вихідним кодом – аналогічно тому, як працює AOSP і Android. На поточний момент проект підтримує лише пристрої, які містять не більше 128 МБ оперативної пам’яті. Але в квітні наступного року обмеження буде підвищено до 4 ГБ, а до жовтня 2021 року планується повністю усунути ліміт за обсягом ОЗУ.
Юй Чендонга додав, що в разі, якщо Huawei зіткнеться з повною забороною на використання програмного забезпечення Google, тепер компанія зможе поставляти продукти з власною операційною системою. При цьому вона не має наміру обмежуватися смартфонами, і в подальшому Huawei планує встановлювати її також і на планшети, комп’ютери і інші пристрої. Таким чином, HarmonyOS стане кросплатформенною ОС – аналогічно тому, як Apple розвиває свою екосистему.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас