Українці розбирають квартири в передмісті Києва. Скоро вони подорожчають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці розбирають квартири в передмісті Києва. Скоро вони подорожчають

Нерухомість
4256
За підсумками 8 місяців 2020 року кількість придбаних квартир у новобудовах передмістя Києва становить 60% від усього обсягу продажів у Київському регіоні. Про це повідомила директор з маркетингу житлового комплексу Basa City Вікторія Погасій.
За її словами, популярність передмістя Києва викликана, перш за все, рекреаційними перевагами житлових комплексів. Крім цього тривалий карантин, пов’язаний пандемією, у частини потенційних київських покупців викликав бажання зміни місця проживання.
Експерт зазначила, що наразі до 1/3 покупців житла в приміських комплексах здійснюють усвідомлений переїзд, купуючи квартиру в передмісті замість київської.
“Дуже часто покупці “відмовляються” від міської 1-кімнатної квартири в 40-50 м2 в спальному районі, вважаючи за краще купувати натомість 2-3-кімнатні площею 65-80 м2 в передмісті”, – розповіла вона.
Вікторія Погасій звернула увагу на те, що починаючи з липня попит на найдорожчі (видові) квартири в передмісті, вартість яких становить близько $1000/м2, збільшився в середньому на 20%.
За її даними, за 8 місяців 2020 року найбільшим попитом в найближчому Київському передмісті з відмінним транспортним сполученням користуються об’єкти нових форматів, таких як, наприклад, еко- і nature friendly-комплекси, розташовані на відстані до 10 км від столиці.
Разом з тим на хвилі популярності заміського житла деякі забудовники націлені на поліпшення своїх проєктів, наближаючи їх за своїми характеристиками до об’єктів бізнес-категорії.

Довідка Finance.ua:

  • Аналітики вивчили пропозиції на ринку нерухомості в Україні і склали рейтинг доступності житла. Рейтинг заснований на порівнянні вартості оренди однокімнатних квартир площею від 40 м² в вересні 2020 року з середнім доходом сім’ї з двох чоловік.
  • Найвища середня вартість оренди однокімнатної квартири в вересні 2020 року відзначена в столиці – 13420 ₴ на місяць. Друге місце займає Одеса і 10220 ₴ / місяць. Замикає трійку за дорожнечею найму житла Дніпро – 10020 грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас