У Мінекономіки обґрунтували прогноз падіння ВВП України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки обґрунтували прогноз падіння ВВП України

Казна та Політика
367
Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України не змінювало прогноз падіння ВВП в 2020 році. Очікуване скорочення на рівні 4,8% виглядає реалістічним.
Про це йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.
Як указано в повідомленні, аналізуючи реакцію економіки на карантинні заходи і на їх ослаблення, Мінекономіки зазначило, що попередні оцінки виявилися дещо песимістичнішими, ніж факт.
Так, враховуючи оприлюднені Держстатом підсумки I півріччя 2020 року, Мінекономіки оцінює падіння ВВП в II кварталі 2020 року на рівні 11%, що є кращим показником, ніж очікувалося раніше – падіння на рівні 14%.
З урахуванням даних за I квартал 2020 року (за уточненими даними Держстату падіння ВВП склало 1,3%) падіння ВВП в I півріччі 2020 року становить орієнтовно 6,5% проти прогнозованих 8,1%.
“Кращі, ніж ми очікували, результати розвитку економіки у І півріччі та погіршення прогнозу на ІІ півріччя, враховуючи експертну думку та підвищення вірогідності 2-ї хвилі пандемії, дозволили зберегти оцінку по року в цілому на попередньому рівні – скорочення ВВП на 4,8%”, – зазначається у повідомленні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас