МВС хоче збільшити кількість камер автофіксації та штрафувати через них за всі порушення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС хоче збільшити кількість камер автофіксації та штрафувати через них за всі порушення

Особисті фінанси
759
Автоматична фіксація порушень Правил дорожнього руху на усіх дорогах державного значення може бути запроваджена в Україні до кінця 2020 року. Поки що вона працює лише в Києві та Київській області.
Про це в ефірі телеканалу Obozrevatel TV розповів радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко.
«В мене є велике сподівання на те, що автоматична фіксація буде працювати абсолютно на всіх автомобільних шляхах державного значення до кінця року. І мені би дуже хотілося, щоб вона почала працювати хоча б у великих містах», – сказав він.
Як пояснив радник, багато залежить від фінансування, зокрема на закупівлю камер фіксації. У цьому контексті він висловив сподівання на те, що під час місцевої виборчої кампанії депутати міськрад виділятимуть кошти на ці потреби.

Як заощадити на оплаті штрафу ПДР 🚗

Мартиненко також повідомив, що наразі в МВС працюють над тим, щоб камери фіксували не лише факти перевищення швидкості, але й інші розповсюджені порушення ПДР, зокрема проїзд на червоне світло, небезпечне маневрування, переїзд перехрестя тощо.
«Треба пройти всі технічні регламенти, щоб ці фіксації надалі не скасовувалися через суд», – пояснив він. Нагадаємо, за два місяці роботи автофіксації порушень держава заробила майже 73 мільйони гривень.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 червня відбувся офіційний запуск камер автоматичної фіксації порушень ПДР.
  • Камери автофіксації порушень правил дорожнього руху функціонують в Україні вже два місяці. За цей час зафіксували понад 1 млн автомобілів, які перевищили швидкість.
  • За незаконні маніпуляції з номерами на водіїв чекають штрафи, а за повторне порушення – штраф більшого розміру або громадські роботи.
  • Фантомні патрулі для вимірювання швидкості транспортних засобів у русі можуть з’явитися на дорогах вже з наступного року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас