Apple купила канадського розробника платіжного додатка з інвестиціями Samsung — Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple купила канадського розробника платіжного додатка з інвестиціями Samsung — Bloomberg

Фондовий ринок
340
Компанія Apple придбала канадський стартап Mobeewave, який розробляє технологію, що дозволяє використовувати iPhone як POS-термінал.
Про це пише Bloomberg з посиланням на власні джерела.
Технологія Mobeewave працює на основі NFC і дозволяє використовувати смартфон як POS-термінал без використання додаткового обладнання. Відзначається, що система працює з додатком і не вимагає апаратного забезпечення, крім чіпа NFC, який вбудований в iPhone з 2014 року.
За даними Bloomberg, сума угоди склала $ 100 млн. Також видання повідомляє, що всі колишні співробітники Mobeewave перейдуть на роботу в Apple.
У коментарі виданню представник Apple зазначив, що компанія час від часу купує невеликі технологічні компанії і не обговорює мети або плани.
Відзначається, що роком раніше конкурент Apple на ринку смартфонів — компанія Samsung — уклала партнерську угоду з Mobeewave, щоб дозволити своїм телефонам використовувати цю технологію. Крім того, венчурний підрозділ Samsung також є інвестором стартапу, який залучив понад $20 млн.

Довідка Finance.ua:

  • Стартап Mobeewave був заснований в 2011 році Максимом де Нанкласом і Бенджаміном дю Хасом. Попри те, що Bloomberg пише про декілька десятків співробітників в штаті стартапу, на Crunchbase у якості співробітників вказані тільки засновники компанії.
  • За час існування Mobeewave залучив $ 26,6 млн інвестицій.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас