Автофіксація порушень ПДР: як лихачі намагаються оскаржити дані приладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автофіксація порушень ПДР: як лихачі намагаються оскаржити дані приладів

Технології&Авто
18280
З початку 2020 року українські суди розглянули сотні адміністративних справ, коли любителі швидкості намагалися оскаржити свої штрафи.
Мова йде не тільки про фіксацію порушення за допомогою камер, але і за допомогою приладів TruCam. У матеріалах більшості таких справ сказано, що водії розганяються в межах міст до 90-97 км/год, хоча швидкість не повинна перевищувати 50 км/год. Як виявилося, дехто з водіїв намагається довести судам, що прилади, якими користуються поліцейські – без пломби і їх покази сумнівні. Втім, суди піддають сумнівам такі відомості.
У свою чергу, днями поліція заявила, що збільшила кількість ділянок, на яких буде використовувати лазерні вимірювачі швидкості.
Втім, до кінця року в Україні планують в 6 разів збільшити кількість камер автофіксації порушень. Зараз їх встановлено 50 штук, але планується, що до кінця року завдяки місцевій владі з’явиться ще 250. За цей час деякі з камер зафіксували лихачів-“рекордсменів”. Як виявилося, в Україні не рідкість, коли водії розганяються до 227 км/год.
При всьому цьому одним з найскандальніших питань залишається те, що штрафують власника авто, а не того, хто був за кермом. Як роз’яснили копи, щоб повідомлення приходило саме порушнику, власник повинен зареєструвати факт передачі автомобіля в користування іншій особі.
У планах “розширення завдань” для камер автофіксації є і те, що система нових камер почне фіксувати не тільки перевищення швидкості, але і порушення правил паркування, й інші порушення.
Але навіть той факт, що кількість порушень ПДР значно зменшилася в місцях розстановки камер – вже говорить про те, що певна профілактична мета досягнута.

Довідка Finance.ua:

  • 1 червня запрацювали перші 50 відеокамер системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.
  • Розміри штрафів: 255 грн – в разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год але не більше 50 км/год; 510 грн – при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 км/год. Штраф зменшується на 50 відсотків, якщо він сплачений протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.
  • Міністерство внутрішніх справ (МВС) підготувало законопроект про збільшення суми штрафу за перевищення швидкості. Наприклад, 3400 гривень для тих, хто перевищив більше, ніж на 50 км/год.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас