Голова НБУ вважає, що треба переглянути ефективність "кредитних канікул" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НБУ вважає, що треба переглянути ефективність "кредитних канікул"

Кредит&Депозит
748
Голова Національного банку Кирило Шевченко має намір продовжувати політику зниження облікової ставки і вважає за необхідне переглянути програму “кредитних канікул”.
Про це він сказав під час його представлення Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє кореспондент Укрінформу.
НБУ буде продовжувати політику зниження облікової ставки, яка призведе до здешевлення кредитів для кінцевих споживачів. Треба переглянути ефективність “кредитних канікул”, адже в умовах зростання неплатежів за кредитами у банків зв’язані руки в частині видачі більшої частини доступних кредитів”, – акцентував Шевченко.
Він вважає, що ці кроки дозволять підприємствам реального сектору отримати кредитну підтримку.
Також голова Нацбанку зазначив, що НБУ повинен допомогти збалансувати портфелі банків. З одного боку, посилити роботу зі зниження частки проблемних кредитів в системі і поліпшення кредитних портфелів банків, з іншого – обмежити використання довгострокових цінних паперів, які банки купують, використовуючи вільну ліквідність замість кредитування підприємств.

Довідка Finance.ua:

  • У рамках Державної програми “Доступні кредити 5-7-9%” уповноважені банки за минулий тиждень уклали 110 нових кредитних угод на загальну суму 324 млн грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас