Нардепи внесли зміни до Виборчого кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи внесли зміни до Виборчого кодексу

Казна та Політика
310
Верховна Рада України прийняла в цілому проект закону №3485 про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення виборчого законодавства. Відповідне рішення підтримали 308 народних депутатів України.
Так, метою проекту закону є усунення прогалин і неузгодженостей, спрощення виборчих процедур та їх уніфікації для забезпечення дотримання міжнародних стандартів проведення виборів і забезпечення сталості демократичних принципів і процедур в Україні. Депутати пропонують внести зміни в усі книги Виборчого кодексу.
Крім того, планується проводити позачергові, проміжні, перші і додаткові вибори тільки два дні в році – в останню неділю березня і останню неділю жовтня.
У рік проведення чергових місцевих виборів всі голосування повинні будуть проходити тільки один раз – в останню неділю жовтня. Також депутати пропонують ввести можливість використання інноваційних технологій у виборчому процесі, таких як голосування на дільниці за допомогою комп’ютера, підрахунок голосів за допомогою електронних систем, подання документів кандидатами в режимі онлайн. Крім того, пропонується ввести механізм боротьби з “двійниками” на виборах президента України.
Парламентарії врахували поправки до законопроекту щодо організації виборчого процесу, зокрема, передбачається, що постанови ЦВК невідкладно публікуються на її офіційному сайті з можливістю перегляду, копіювання та роздрукування інформації, а також з можливістю автоматизованої обробки в електронній формі з метою повторного використання. Також оприлюднять свої рішення на офіційних сайтах окружні і територіальні виборчі комісії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас