Як працівники змінили ставлення до роботодавців під час карантину - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як працівники змінили ставлення до роботодавців під час карантину - дослідження

Особисті фінанси
10365
Період коронакризи став серйозним випробуванням для ставлення співробітників до своїх роботодавців. Іноді бізнес був змушений вдаватись до таких кроків, як зміна мотивації співробітників, перерозподіл обов’язків тощо. Перехід на дистанційну форму роботи міг також супроводжуватись стресом і плутаниною.
Про це свідчить опитування порталу grc.ua, проведене у червні 2020 року.
Як змінилось ставлення до роботодавців:
  • 29% респондентів заявили про погіршення ставлення до роботодавців;
  • не змінився рівень лояльності у 19% опитаних;
  • а от 16% компаній можуть пишатись тією роботою, яку вони провели під час карантину з підвищення лояльності й довіри до компанії серед співробітників, – саме стільки опитаних заявило про покращення свого ставлення.

Отримати гроші до зарплати 💸

Окрім того, 9% респондентів зазначили, що їх звільнили у цей час, а 6% звільнились за власним бажанням. Ще 16% респондентів перебували у пошуках роботи ще з «докарантинних» часів.
У варіанті «Інше» (5%) опитані зазначали про відчуття непотрібності та про те, що «роботодавець посилив тиск і більш агресивно ставиться до працівників для досягнення своїх фінансових результатів».
Як працівники змінили ставлення до роботодавців під час карантину - дослідження
“Логічно припустити, що погіршення ставлення до компанії-роботодавця пов’язано, передусім, зі зміною умов роботи та вимог до працівників”, – зазначають аналітики порталу.
Вимоги до співробітників. Майже третина опитаних (31%) сказали про те, що до них почали висувати більше вимог. Ще у 40% випадків умови роботи у цьому аспекті не змінились. А шість респондентів зі ста, навпаки, помітили, що вимог із боку роботодавця стало менше. У варіанті «Інше» (7%) найчастіше фігурують згадки про те, що вимог, можливо, більше і не стало, а от зарплата знизилась.

Довідка Finance.ua:

  • За підрахунками Держстату, через карантин кожен українець в середньому втратив 1000 грн зарплати.
  • Статистика work.ua свідчить, що найвищі зарплати в Україні роботодавці пропонують у сфері інформаційних технологій. Кому ще роботодавці готові платити найбільші зарплати в Україні – читайте за посиланням.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас