Reuters: Економіка України скоротиться на 10% у другому кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Reuters: Економіка України скоротиться на 10% у другому кварталі

Казна та Політика
576
Економіка Україна продемонструє падіння на 10% у другому кварталі, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року. Це відбудеться через карантинні обмеження, введені через пандемію коронавірусу. При цьому повне відновлення за наступні шість місяців неможливе.
Про це пише Reuters з посиланням на власне щомісячне опитування аналітиків.
Таким чином, 2020 рік ознаменується для України найбільшим економічним обвалом з 2014 року.
“Цифри економічної активності, швидше за все, покажуть весь масштаб кризи. Ми очікуємо, що скорочення поглибиться до 10% в порівнянні з минулим роком у другому кварталі”, – повідомили виданню аналітики інвестиційної компанії ICU.
Аналітики припускають, що хороші успіхи українського аграрного сектора, який вже почав збирати урожай, можуть пом’якшити економічні збитки від пандемії коронавірусу. Але споживчий попит і інвестиційна активність в 2020 році буде слабкою.
Експерти прогнозують, що в третьому кварталі український ВВП скоротиться на 5,5%, а в четвертому – на 3% в порівнянні з попереднім роком.
12 аналітиків, яких опитало агентство Reuters, вважають, що за підсумками 2020 року скорочення економіки України становитиме 6,5% в порівнянні зі зростанням на 3,2% в 2019-му. Київ очікує падіння на 4,8%.
“Ми прогнозуємо, що ВВП почне відновлюватися в третьому кварталі 2020 року, але дуже повільно через низькі доходи і обережну поведінку споживачів та інвесторів”, – повідомили в ICU.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас