Airbus скоротить поставки на 40% і звільнить тисячі співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus скоротить поставки на 40% і звільнить тисячі співробітників

Фондовий ринок
474
Європейський авіаконцерн Airbus SE скоротить обсяги своїх поставок і продукції на 40 відсотків протягом дворічного періоду і звільнить тисячі співробітників в умовах серйозного спаду виробництва через пандемію.
Про це повідомляє DW з посиланням на інтерв’ю гендиректора компанії Гійома Форі газеті Die Welt.
“Ми не можемо діяти у відриві від розвитку ситуації з авіакомпаніями”, – підкреслив він.
Наразі багато вироблених моделей літаків ще не поставлені, оскільки експлуатанти повітряних суден не приймають їх через кризу.
Форі уточнив, що всі представники модельного ряду, як і раніше, будуть збиратися, хоча “і в повільнішому темпі”. Що стосується найпопулярнішої серії A320, то її планують випускати не більше 40 лайнерів на місяць.
За оцінками гендиректора, про стабілізацію ситуації можна буде говорити лише в кінці 2021 року. Точне число робочих місць, які будуть скорочені, Фори не назвав, воно стане відомо до кінця липня.
У зв’язку з пандемією Airbus в першому кварталі цього року зазнав втрат в 481 млн євро. 2019 рік також обернувся для концерну збитками, однак вони були пов’язані з виплатами в рамках корупційного скандалу.
Airbus SE уклав із владою Франції, Великобританії і США мирову угоду про рекордний штраф в розмірі майже 3,6 млрд євро. Більшу частину цієї суми – 2,1 млрд євро – отримала Франція, ще 984 млн євро – Великобританія і 535 млн євро – США. В рамках домовленостей було укладено угоду про відстрочення судового переслідування.
Як вказали в британській Службі по боротьбі з великими фінансовими махінаціями (SFO), рішення про виплати було прийнято через майже чотири роки після того, як відомство почало розслідування за підозрою у використанні європейським концерном корупційних схем при продажу літаків ряду країн.
За даними Лондона, Airbus задіяв зовнішніх консультантів для підкупу клієнтів, щоб ті купували її цивільні і військові літаки. Йшлося про підрозділи корпорації в Шрі-Ланці, Малайзії, Індонезії, Гані і на Тайвані.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас