Telegram погодився виплатити інвесторам Gram $1,2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Telegram погодився виплатити інвесторам Gram $1,2 млрд

Фондовий ринок
907
Telegram домовився про мирову угоду з американським біржовим регулятором і виплатив $1,2 млрд інвесторам в Gram. Про це йдеться в опублікованих документах суду.
В рамках угоди Telegram погодився повернути більше $ 1,2 млрд інвесторам в криптовалюти Gram із залучених в ході двох ICO $ 1,7 млрд.
Крім того, компанія Павла Дурова зобов’язалася протягом трьох років повідомляти комісію перед випуском певних цифрових активів за 45 днів. За умовами угоди, Telegram виплатить штраф у розмірі $ 18,5 млн.
У своєму Telegram-каналі Павло Дуров заявив, що компанія виплатила інвесторам близько $ 1,2 млрд безпосередньо або у вигляді кредитів.
«Оскільки ми побачили обмежену цінність в подальшому розгляді судової справи, ми вітаємо можливість вирішити цю проблему, не визнаючи і не заперечуючи провину», – йдеться в опублікованій Дуровим заяві компанії.

Довідка Finance.ua:

  • У кінці березня 2020 року суд в США заборонив випуск криптовалюти Telegram, прирівнявши токен до цінного паперу. Таким чином суд постановив, що для випуску токенів необхідно було провести додаткові процедури, передбачені американським законодавством.
  • Команда месенджера розглядала кілька варіантів повернення коштів інвесторам, серед яких: отримати 72% вкладених коштів зараз або залишитися в проєкті ще на рік і отримати 110%, а також отримати виплату акціями компаніями.
  • 12 травня засновник Telegram Павло Дуров оголосив про закриття криптопроекту.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас