Який вигляд мають найнезвичайніші будинки планети (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Який вигляд мають найнезвичайніші будинки планети (фото)

Нерухомість
2307
Найбільш вражаючі і найяскравіші житлові комплекси, побудовані в різних країнах.
Кубічні будинки в Роттердамі (Нідерланди)
Нестандартні будинки нагадують масштабну інсталяцію, однак насправді в них живуть люди. Кожен з кубів має 100 кв. м і займає три поверхи. Як зізнався архітектор Пітер Блом, він вирішив створити “село у великому місті”, щоб у жителів створювалося відчуття життя в лісі посеред мегаполісу.
Перевернута піраміда в Гілверсум (Нідерланди)
На цікаву ідею забудовника спонукала нестача землі. Для окупності проекту в будинку потрібно було розмістити не менше 55 квартир, однак через обмеження містилося тільки 44. Тоді бюро René van Zuuk Architekten B.V. пішло на хитрий і оригінальний хід, придумавши ЖК у вигляді перевернутої піраміди – з кожним поверхом корисна площа збільшується, а завдяки хрестоподібному плануванні маса будівлі розподіляється рівномірно.

Перевернута піраміда знаходиться в Нідерландах / Фото renevanzuuk
Вежа 420 Kent в Брукліні (Нью-Йорк, США)
У цьому нестандартному проекті – 80% квартир є кутовими. Вежа складається з безлічі кубів, квартири в яких мають панорамні вікна з чотирьох сторін. Той випадок, коли пейзажі міста стають частиною інтер’єру.
Який вигляд мають найнезвичайніші будинки планети (фото)
Вежа зі скляних кубів має неймовірні види / Фото ODA Architecture
Market Hall в Роттердамі (Нідерланди)
Життя на ринку – так можна назвати цей ЖК. Market Hall – критий фермерський ринок, стіни і стеля якого є житловим будинком на 228 квартир, а під землею знаходяться торговий центр і паркінг на 1200 автомобілів. Вікна квартир виходять на вулицю, тому в приміщеннях світло і затишно.
Який вигляд мають найнезвичайніші будинки планети (фото)
Стіни і стелі на ринку вкриті творами художника Арно Коенена/Фото mvrdv
Interlace в Сінгапурі
Цей проект по праву називають унікальним – щоб переконатися, досить просто глянути на фото. ЖК Interlace був побудований в 2013 році. Житлові блоки в ньому складені один на одного таким чином, що в квартирах світло і відкривається гарний вид. Проект отримав кілька премій.
Який вигляд мають найнезвичайніші будинки планети (фото)
Interlace став володарем декількох премій/Фото oma
Будинок у ракетній шахті, Канзас (США)
Знаходиться недалеко від міста Конкордія. Багатоквартирний будинок знаходиться під землею в колишній ракетній шахті і налічує 15 поверхів. Шахта була побудована тут ще в 60-ті роки минулого століття Інженерним корпусом армії США. Її унікальність полягає в тому, що тут – товщина стін становить 2,7 м. Ціни на нерухомість в цьому комплексі стартують від 1,5 млн доларів і досягають 3 млн доларів. Однак тут дуже просторе житло – середня площа однієї квартири становить 600 кв. м.
Який вигляд мають найнезвичайніші будинки планети (фото)
Під землею знаходиться 15 поверхів /Фото lenta
Кам’яний будинок, Фафе (Португалія)
Сьогодні в цій будівлі розташований музей “Будинок каменів”, проте ще недавно це був житловий будинок. Його побудував архітектор Віктор Родрігес в 1974 році між чотирьох величезних валунів.
Який вигляд мають найнезвичайніші будинки планети (фото)
Поглянувши на знімок, здається, що цей проект – звичайний фотошоп / Фото depositphotos
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас