У Мінфіні повідомили, куди спрямують €500 млн від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні повідомили, куди спрямують €500 млн від ЄС

Казна та Політика
996
У Міністерстві фінансів розповіли, як використають макрофінансову допомогу від Європейського Союзу у розмірі €500 млн. Отримання коштів сприятиме фінансовій стабільності в Україні після удару по економіці у зв’язку з пандемією COVID-19.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
“Україна отримала від Європейської комісії другий транш в рамках четвертої програми макрофінансової (кредитної) допомоги ЄС номінальним обсягом €500 млн. Гроші надійдуть у вигляді позики під 0,125% річних з терміном погашення до 10.06.2035 року. Отримані кошти будуть спрямовані на фінансування витрат державного бюджету і будуть сприяти зменшенню зовнішнього фінансового тиску на Україну і поліпшенню платіжного балансу держави”, – зазначається в повідомленні.
Даний пільговий кредит Україні вдалося отримати після виконання спеціальних умов наприкінці 2019 року.
Серед умов були реформи в боротьбі з корупцією, в соціальній політиці, енергетиці, зміни в митній політиці, реформування податкової та митної служб та ін.

Довідка Finance.ua:

  • 10 червня Рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на 5 мільярдів доларів. Програма розрахована на 18 місяців.
  • Міжнародний валютний фонд під час схвалення програми Stand-by обсягом 5 млрд доларів керувався низкою критеріїв. Зокрема, це зобов’язання України провести ряд структурних реформ.
  • 10 червня Єврокомісія виділила Україні другий транш обсягом 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас