Міністр фінансів назвав ключові параметри програми з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів назвав ключові параметри програми з МВФ

Казна та Політика
501
Міжнародний валютний фонд (МВФ) під час схвалення програми Stand-By обсягом 5 млрд доларів керувався низкою критеріїв. Зокрема, це зобов’язання України провести ряд структурних реформ.
Про це на брифінгу сказав міністр фінансів України Сергій Марченко.
“По-перше, МВФ хоче бачити збалансованість бюджетної політики. Вона збережена, і рішення фонду гарантує, що бюджет на 2020 рік збалансований і забезпечений фінансуванням”, – сказав він.
Крім того, передбачено реалізацію низки структурних реформ. “Зокрема, буде продовжена реформа митниці та податкової в частині створення єдиних юридичних осіб”, – повідомив він.
Також передбачено зміцнення імунітету банківської системи в частині роботи з непрацюючими кредитами. “Також буде посилена інституційна стійкість Фонду гарантування вкладів фізичних осіб”, – додав міністр.
Крім цього, залишаються традиційні блоки програми: боротьба з корупцією, а також з відмиванням грошей, отриманих злочинним шляхом.

Довідка Finance.ua:

  • Рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на 5 мільярдів доларів. Програма розрахована на 18 місяців.
  • Нова програма Stand-by для України спрямована, передусім, на подолання наслідків кризи внаслідок пандемії, а також створення умов для якнайшвидшого відновлення економіки.
  • За словами президента, МВФ мав намір виділити перший транш на суму $1,9 млрд, а не $2,1 млрд, як ухвалено. Але Зеленський пояснив скрутну ситуацію України очільниці МВФ Крісталіні Георгієвій і вони домовилися про збільшення суми першого траншу від Фонду.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас