«30-річний айтішник»: банки визначили бажаного іпотечного позичальника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«30-річний айтішник»: банки визначили бажаного іпотечного позичальника

Нерухомість
7235
Банкіри описали портрет типового українського позичальника. Типовий позичальник – це 30-40-річний українець, який створив сім’ю і має маленьку дитину.
Про це йшлося в ході круглого столу «Іпотека дешевше 10% річних: міф чи реальність?», проведеного онлайн «Фінансовим клубом».
«Останніми роками тенденції ринку такі, що наш найкращий клієнт – айтішник. Це молоді люди, які мають можливість заробити, і вони якоюсь мірою навіть задають темп. У них є потреба у власному житлі, є можливість отримати кредит і гасити його швидше», – каже заступниця директора департаменту роздрібних клієнтів Кредобанку Ольга Муха.
При цьому для банків важливим є підтверджений дохід потенційного позичальника.
«Кредитуємо не тільки звичайних фізосіб, а й ФОП, підприємців. Тому портрет нашого клієнта – це вік 30-40 років, постійний дохід – підтверджений за останні шість місяців. Розглядаємо також інші доходи, але в розрахунок НБУ приймаються тільки підтверджені. Такий клієнт, як правило, має дружину або чоловіка і неповнолітню дитину», – перерахував начальник управління департаменту роздрібного банкінгу Укргазбанку Віталій Годун.

Довідка Finance.ua:

  • У Мінфіні повідомили, що запуску обіцяної Президентом України Володимиром Зеленським іпотеки під 10% заважають деякі законодавчі обмеження. Зокрема, норми, пов’язані з пропискою дітей.
  • За словами першої заступниці голови НБУ Катерини Рожкової, через пандемію COVID-19 і карантин терміни появи іпотеки під 10% річних зсуваються на кінець 2020 року.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог. 🏢

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас