НБУ спрогнозував пік економічної кризи в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спрогнозував пік економічної кризи в Україні

Казна та Політика
2946
Незважаючи на те, що Україна почала перший етап виходу з карантину, країну очікує пік економічної кризи в другому кварталі цього року.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Внаслідок пандемії коронавірусу збільшилася кількість безробітних в усьому світі.
Крім того, в Україні погіршився стан ринку праці: підприємства скорочують штати, а деякі змушені відправляти працівників у неоплачувані відпустки.
Також скоротилася кількість вакансій на сайтах працевлаштування у всіх секторах і залишається істотно нижчим, ніж було до кризи.
“За оцінками Національного банку, піком економічної кризи в Україні буде саме другий квартал. Скасування карантину, ймовірно, відбудеться до кінця червня, а це значить, що ділова активність незабаром пожвавиться. Разом з цим слід очікувати пожвавлення на ринку праці”, – йдеться у повідомленні.
Також у Нацбанку відзначають, що до наступного року рівень безробіття може відновитися до того, який був до кризи.
Крім того, в НБУ вважають, якщо проігнорувати ключові фактори, Україну може очікувати довгостроковий розвиток економіки. Серед них: низька продуктивність праці, навички робочої сили не відповідають вимогам роботодавців, міграція, низький рівень участі в робочій силі (в інших країнах до роботи залучають більшу кількість жінок порівняно з Україною) а також старіння і скорочення населення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас