Чому не всім проіндексували пенсії: коли чекати чергового підвищення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому не всім проіндексували пенсії: коли чекати чергового підвищення

Особисті фінанси
12306
Перерахунок пенсій індивідуальний, по Києву він становить близько 320 гривень. Про це в ефірі повідомила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду Олена Бойко.
Після перерахунку підвищення не може бути менше 100 гривень. Індексація пенсій залежить від коефіцієнта заробітної плати і від коефіцієнта стажу: підвищенню на 11% підлягає лише основний розмір пенсії, оскільки пенсія складається ще і з певних підвищень і доплат.

Як перевірити свій страховий стаж онлайн 🧐

“Не були підвищені пенсії пенсіонерам, у яких середня константа вища, ніж передбачено урядовою постановою. Якщо досі такий показник становив 4404 гривні, збільшивши його на 11%, середній став складати 4778 гривень. У тих пенсіонерів, які виходили на пенсію в 2019 році, показник вищий, і у таких справах перерахунок не проведений”, – сказала вона.
Кому ще не перерахували. Тим пенсіонерам, які отримують пенсію за спеціальними законами, але цим громадянам зараз проводиться оцінка величини розміру пенсії, призначеної відповідно до закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Вони отримають підвищений розмір пенсії до 25 травня.
Бойко зазначила, що індексація відбувається раз на рік і до кінця 2020 року більше індексацій не планується.
Finance.ua повідомляв, що під час карантину українці можуть оформити пенсію онлайн. Для цього потрібно подати заяву про призначення пенсії в “один дотик”, покрокова інструкція за посиланням.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні проіндексують пенсії ще двічі в 2020-му. Підвищення мінімальної пенсії складе 131 грн, однак його розіб’ють на два етапи. Перший відбудеться 1 липня 2020-го, тоді виплату збільшать з 1638 до 1712 грн. Одночасно збільшиться і максимальна пенсія.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас