Zoom купив стартап в сфері кібербезпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Zoom купив стартап в сфері кібербезпеки

Фондовий ринок
478
Сервіс відеооконференцій Zoom купив блокчейн-стартап Keybase, який працює над технологією наскрізного шифрування. Про це повідомляється в блозі компанії.
Це перше поглинання Zoom за всі дев’ять років існування компанії. Умови Угоди не розголошуються, пише CNBC.
Купівля Keybase є ще одним кроком Zoom в реалізації 90-денного плану з усунення вразливостей сервісу.
У коментарі виданню гендиректор компанії Ерік Юань заявив, що Zoom необхідне рішення, яке дозволить забезпечити високий рівень конфіденційності користувачам, які не хочуть, щоб їхні розмови були підслухані. Опція буде доступна тільки користувачам платної версії Zoom.
Після впровадження технологій Keybase, користувачі Zoom зможуть вибрати для дзвінка опцію наскрізного шифрування. Це заборонить будь-кому телефонувати, що є одним із способів отримання доступу до зборів, і відключить хмарний запис чату. Юань підкреслив, що у компанії не буде доступу до змісту дзвінка, оскільки ключі шифрування будуть перебувати не на серверах Zoom.
У стартапі відзначили, що на впровадження технологій шифрування Keybase в сервіс Zoom буде потрібно якийсь час. Це пов’язано з тим, що продукт Keybase наразі використовується в основному експертами з безпеки і криптографії і повинен бути спрощений для широкої клієнтської бази Zoom.
Нагадаємо, що кількість користувачів сервісу Zoom значно зросла на тлі карантину, який більшість країн запровадили через пандемію коронавірусу. Однак компанію часто критикували через уразливість сервісу. Багато великих компаній заборонили співробітникам використовувати Zoom для робочих дзвінків.
Крім того, через проблеми з безпекою сервісу на Zoom подав до суду акціонер компанії. Він стверджує, що приховування недоліків Zoom і виявлені пізніше уразливості негативно позначилися на зростанні вартості акцій компанії. Гендиректор компанії Ерік Юань визнав недоліки програми і вибачився за проблеми з конфіденційністю. Він заявив, що Zoom працює над впровадженням наскрізного шифрування, але на це буде потрібно кілька місяців.
Блокчейн-стартап Keybase базується в Нью-Йорку і працює над технологіями наскрізного шифрування. У компанії працює 25 осіб. Стартап був заснований в 2014 році, а роком пізніше він отримав $10,8 млн венчурних інвестицій в раунді, який очолив Andreessen Horowitz.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас