Кожен третій українець не користується фінансовими послугами - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен третій українець не користується фінансовими послугами - НБУ

Особисті фінанси
1132
Наразі кожен третій українець не користується фінансовими послугами.
Про це заявила директор департаменту комунікацій Національного банку України Наталія Бондаренко під час презентації освітнього серіалу “Цифрові гроші”.
“Кожен третій українець наразі не користується фінансовими послугами… Ми розуміємо, що вони стоять обабіч ідентифікації себе у фінансовому ринку, тобто вони не інтегровані у фінансову екосистему, й це певні виклики й також для нас, тому що ми не можемо захистити гідним чином, і це означає, що ці гроші не працюють на країну, це тінь”, – сказала Бондаренко.
Нагадаємо, генеральний директор компанії MasterСard в Україні Інга Андрєєва заявляла, що рівень фінансової інклюзії в країні – 63%, тобто 37% дорослого населення не має банківського рахунку.

Довідка Finance.ua:

  • У Національному банку рекомендували українцям менше користуватися готівкою та переходити на безготівкові розрахунки у зв’язку з ризиком поширення коронавірусу.
  • Банки можуть продовжувати термін дії платіжних карток, якщо він закінчується під час карантину.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції за кредитними картками в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредитки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. За його допомогою можна швидко і комфортно обрати необхідний саме вам “пластик”.

Помічник з кредитних карток 💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас