Apple має намір випустити комп'ютер зі своїм процесором в 2021 - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple має намір випустити комп'ютер зі своїм процесором в 2021 - Bloomberg

Технології&Авто
343
Американська компанія Apple має намір в 2021 році випустити на ринок комп’ютери Macintosh з процесором власної розробки, повідомило в четвер агентство Bloomberg.
Наразі компанія працює над створенням трьох різновидів процесорів для Macintosh. Це однокристальні системи, розроблені на базі процесора A14 (цей процесор буде використовуватися в лінійці iPhone 12, яку Apple маэ представити пізніше в 2020 році).
Нові процесори працюватимуть набагато швидше, ніж ті, що встановлені в нинішніх iPhone і iPad, зазначають джерела. Агентство також звертає увагу на те, що плани Apple використовувати процесори власної розробки означають, що компанія має намір почати відмовлятися від процесорів Intel, які використовує зараз.
Кілька джерел повідомили, що нові процесори для комп’ютерів Apple розробить тайванська компанія Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), яка і раніше співпрацювала з “яблучною” корпорацією.
Нові чіпи будуть зроблені за технологією 5-нм, тобто такого ж розміру, як і ті, що компанія планує використовувати в своїх нових iPhone і iPad Pro, заявив один зі співрозмовників агентства. В Apple Inc. (SPB: AAPL) інформацію про плани випуску нової продукції коментувати відмовилися, так само як і в Intel і TSMC.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас