Якщо буде відсутня зовнішня підтримка: Шмигаль лякає дефолтом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо буде відсутня зовнішня підтримка: Шмигаль лякає дефолтом

Казна та Політика
2180
Без зовнішньої підтримки міжнародних фінансових організацій в Україні можливий дефолт, але уряд робить все можливе, щоб країна залишалася фінансово стабільною.
Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав в ефірі програми “Свобода слова”, відповідаючи на запитання, чи справді Україну чекає дефолт, якщо Рада не проголосує необхідні законопроєкти для отримання фінансової допомоги від МВФ і якщо Фонд не надасть таку підтримку.
“Звичайно, ми в першу чергу маємо спрямовувати гроші на захист життя і здоров’я наших громадян, а не на погашення зовнішніх боргів. Тому без підтримки міжнародних фінансових організацій для того, щоб погасити зовнішні та внутрішні борги, напевно, нам доведеться просто впасти в прірву дефолту, це надзвичайно страшний сценарій для нашої країни, ми не хочемо його, не передбачаємо такого розвитку подій і зробимо все можливе, щоб країна залишалася стабільною фінансово, мала економічну стратегію виходу і подолання наслідків коронавірусної інфекції”, – сказав Шмигаль.
Він додав, що в сучасних умовах важливо співпрацювати з усіма донорами, а не лише з МВФ.
“Ми працюємо також із Світовим банком, з Європейським Союзом, з Європейським банком реконструкції та розвитку та іншими фінансовими установами, які можуть підтримати Україну фінансово. Сьогодні, наприклад, Європейський Союз виділив 80 мільйонів євро на підтримку України в боротьбі з коронавірусом. Це також позитивна новина”, – сказав Шмигаль.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас