Ринок оренди в Києві впав, а продажі квартир зупинилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок оренди в Києві впав, а продажі квартир зупинилися

Нерухомість
44106
У Києві різко знизився попит на оренду квартир через розгул коронавірусу. За словами ріелторів, більшість потенційних орендарів відклали питання з житлом до закінчення карантину.
“Попит на оренду квартир сильно впав, відсотків на 80. Думаю, питання оренди квартир люди відкладуть до кінця карантину”, – розповіла київський ріелтор, член Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Інна Шкулєпова.
“Всі зараз намагаються зрозуміти, як надовго ця ситуація з карантином. За існуючими договорами власники, швидше за все, просто підуть назустріч орендарям, зробивши двотижневі канікули, але не будуть базово міняти умови. Набагато важливіше і фундаментальні проявилися ще в грудні проблеми з економікою – ось вони будуть впливати на ціни в довгостроковій перспективі”, – зазначив нам представник Асоціації фахівців з нерухомості України Едуард Бразас.
На хвилі затишшя деякі власники житла можуть прийняти рішення про зниження орендних ставок, щоб здати квартири швидше на падінні попиту, говорить ріелтор.
“Подешевшають, звісно, у тих господарів, які хочуть здати, інші будуть чекати. А попит на будинки зріс. Якщо приймуть надзвичайний стан, і це буде визнано форс-мажором, то, думаю, за оренду платити не доведеться. Ціни підуть вгору, якщо це все не позначиться на економіці і тільки після того, як закінчиться карантин”, – додала Шкулєпова.
Нарівні з цим зупиняться і всі продажі квартир і будинків, оскільки багато інстанцій, які задіяні при угоді, не працюватимуть під час карантину.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас