«Доступні кредити 5-7-9%»: Кабмін збільшує максимальну суму кредиту (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Доступні кредити 5-7-9%»: Кабмін збільшує максимальну суму кредиту (інфографіка)

Кредит&Депозит
4065
Кабмін удосконалює механізм держпрограми «Доступні кредити «5-7-9%», зокрема, передбачається збільшення максимальної суми кредиту з 1,5 млн грн до 2 млн грн та перегляд розрахунку процентної ставки за кредитом.
Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.
«Уряд вдосконалює механізм Державної програми «Доступні кредити «5-7-9%», розширює її функціонал та коло підприємців, які зможуть нею скористатися. Задля цього Кабінет Міністрів у середу, 18 березня, прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку надання державної підтримки суб’єктам мікропідприємництва та малого підприємництва»», – ідеться в повідомленні.
Водночас при підготовці зазначених змін виникла нагальна потреба доповнення їх положеннями, спрямованими на запобігання поширення коронавірусної хвороби в Україні та подолання її наслідків.
Які нові можливості передбачені:
1.) Збільшення максимальної суми кредиту з 1,5 млн грн до 2 млн грн;
2). Розширення інвестиційних цілей, на які можуть бути надані кредити за цим Порядком:
  • придбання нежитлової нерухомості без права передачі такої нерухомості в платне або безоплатне користування третім особам;
  • придбання об’єктів права інтелектуальної власності за договорами комерційної концесії (франчайзинга), пов’язаних із реалізацією суб’єктом підприємництва інвестиційного проєкту;
  • поповнення обігових коштів суб’єктів підприємництва у розмірі не більше 25% від загальної вартості інвестиційного проєкту, що фінансується за рахунок кредитних коштів;
3). Перегляд розрахунку процентної ставки за кредитом;
4). Збільшення до 35% рівня максимальної суми сплати за гарантією Фонду розвитку підприємництва з відповідним збільшенням допустимого рівня частки проблемної заборгованості за кредитами, наданими новоствореним суб’єктам підприємництва, до 25%.
«Доступні кредити 5-7-9%»: Кабмін збільшує максимальну суму кредиту (інфографіка)
У рамках заходів, покликаних запобігти поширенню коронавірусу, Кабмін, зокрема, встановлює термін, до якого суб’єкти підприємництва можуть звернутися за державною підтримкою на антикризові заходи, до 1 вересня 2020 року.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 16.03.2020 було подано 14416 заявок на участь у програмі «Доступні кредити «5-7-9%» на загальну суму 9,5 млрд грн.
  • Відхилено 412 заявок.
  • Видано 169 кредитів на загальну суму 110,2 млн гривень.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас