Україна майже готова до накопичувальної пенсійної системи - Держказначейство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна майже готова до накопичувальної пенсійної системи - Держказначейство

Казна та Політика
1395
Державна казначейська служба України технічно майже готова до введення в країні накопичувальної пенсійної системи, яка передбачає, що кожен працюючий громадянин може здійснювати платежі на свій персональний пенсійний рахунок, а після досягнення пенсійного віку отримувати додаткові виплати за рахунок зроблених внесків.
Про це повідомила журналістам голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз за підсумками презентації звіту про роботу служби в 2019 році.
“Щодо накопичувальної системи дуже цікава ідея і технічно ми по деяких моментах готові. Ми спільно з народними депутатами обговорювали це питання і ми готові по деяких моментів”, – повідомила Слюз.
Вона також нагадала, що торік Держказначейство надало Пенсійному фонду на покриття тимчасових касових розривів, пов’язаних з виплатою пенсій, 118,7 мільярда гривень позик, з яких фонд погасив 117,6 мільярда гривень.
За словами Слюз, середньомісячні витрати Пенсійного фонду становлять близько 36 мільярда гривень, тоді як 10 років тому вони становили приблизно 9 мільярдів гривень.
Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроект №2683 «Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення», згідно з яким до наявної, солідарної пенсійної системи додасться ще одна – накопичувальна.

Довідка Finance.ua:

  • 82,7% пенсіонерів отримують пенсію до 4 тис. грн, що нижче фактичного прожиткового мінімуму.
  • Мінімальна пенсія за віком у осіб, які досягли віку 65 років, за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок – 30 років страхового стажу, з 1 січня 2020 року становить 1889 грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас