Як отримати кредит під заставу земельної ділянки? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати кредит під заставу земельної ділянки?

Кредит&Депозит
4097
Сьогодні всі сфери життєдіяльності людини розвиваються настільки стрімко, що часто на здійснення своїх планів не вистачає певної суми грошей. Найпростіший спосіб вирішення цього питання – оформлення кредиту під заставу землі.
Але незважаючи на переваги такого варіанту, брати гроші в борг в Україні не завжди вигідно. У тому випадку, коли відсутні інші джерела фінансування, необхідно розглянути пропозиції різних фінансових компаній, щоб отримати максимально вигідні умови кредитування.
Якщо у вас є земельна ділянка, можна спробувати надати її в заставу. Таким чином, ви зможете розраховувати на більш істотну суму грошей. Окрім цього, кредити під заставу земельних ділянок видаються на триваліший строк.

Особливості отримання кредиту під заставу землі в банках

Необхідно відзначити, що отримати кредит під заставу землі в банку (розглянемо приклад з Приватбанком) можуть наступні категорії населення:
Фізичні особи. Тут важливо враховувати те, що заставні кредити видаються навіть тим громадянам України, які не мають офіційного працевлаштування.
Суб’єкти юридичної діяльності (представники малого чи великого бізнесу).
Люди, які мають іноземне громадянство, але проживають в Україні.
До того, як звертатися в банк з метою отримання кредиту, варто врахувати те, що не кожна земельна ділянка є придатною для заставного майна. Таким чином, отримати позику можна тільки в тому випадку, якщо ділянка не використовується для ведення сільськогосподарської діяльності.
Для оформлення земельного кредиту слід надати в банк наступні документи:
Паспорт громадянина України та податковий номер. Окрім цього, банк може зажадати додаткові посвідчення або довідки.
У тому випадку, якщо позичальник перебуває в законному шлюбі, необхідно надати свідоцтво про шлюб, а також паспорт і код другого з подружжя.
Документи на земельну ділянку. Для отримання кредиту необхідно мати на руках Договір купівлі-продажу, дарчу або акт приватизації.
Заставною ділянкою може стати тільки той відрізок землі, на якому відсутні будь-які споруди. Це також необхідно підтвердити документально.

Чому кредити під заставу землі не користуються високою популярністю серед банків?

Незважаючи на те, що для отримання грошей клієнт надає землю в заставу, не всі банки охоче йдуть на таке кредитування. Це обумовлено тим, що земельні ділянки дуже складно оцінюються і, в разі невиплати кредиту, непросто реалізовуються.
Отже, банки, які дають кредит під заставу землі, передбачають те, що ліквідність такого кредитування набагато нижча, ніж у транспорту або нерухомості. На сьогоднішній день статистика показує, що з десяти банків кредити під заставу земельної ділянки можна отримати лише в одній або максимум двох фінансових компаніях.
Але вихід з ситуації все ж є. Якщо ви вирішили отримати позику під заставу, а у власності маєте тільки землю, зверніться в мікрофінансову компанію Dinero. Тут позичальникам надаються вигідні умови, а також відносно низька процентна ставка.
Ще однією перевагою кредитів під заставу земельної ділянки є те, що такі позики видаються на більш тривалий строк. Таким чином, якщо у вас у власності є земля, можете не сумніватися в тому, що ви без проблем зможете отримати в борг необхідну суму.
За матеріалами: Dinero.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас